ტურიზმის სფეროში მომსახურების ხარისხის ამაღლების მიზნით, საქართველოს ტურიზმის ეროვნული ადმინისტრაცია ტრენინგებს აგრძელებს. თემაზე „ჰიგიენა და სურსათის უვნებლობა“ გადამზადების კურსი თბილისში, ამბროლაურში, გორში, თელავში, თეთრიწყაროში, ახალციხეში, ლანჩხუთში, ოზურგეთსა და ჩოხატაურში მიმდინარებს. ტრენინგებში სასტუმროებისა და კვების ობიექტების 220 თანამშრომელი მონაწილეობს.
სასწავლო კურსი შემდეგ თემატიკას მოიცავს:
1. GMP (კარგი საწარმოო პრაქტიკა) და GHP ( ჰიგიენის პრაქტიკა) ; 2. წერილობითი პროცედურების (სტანდარტული ოპერირების პროცედურები) და სამუშაო ფორმების შემუშავება; 3. პერსონალის სავალდებულო სწავლებების პოლიტიკა 4.სურსათის უვნებლობის პრინციპები, ჰიგიენა 5.HACCP სისტემის მიმოხილვა, მოსამზადებელი და დანერგვის ეტაპები 6. ალერგიის გამომწვევი ან მომეტებული მგრძნობელობის მქონე ნივთიერებები ან პროდუქტები; 7. მომხმარებლის ინფორმირებულობა, პრეტენზიების მართვა და სხვა.